Benefiční koncert v kostele sv. Jana Nepomuckého

14.09.2008 13:15

V sobotu 13. září v 19 hodin se uskutečnil benefiční koncert vážné hudby, jehož výtěžek bude věnován na opravy románského kostelíka sv. Jakuba v Rovném. 

Bylo to asi poprvé za posledních  60 let co na zdejších varhanách zněly skladby J. S. Bacha, W. A. Mozarta a dalších mistrů. Však se také pan prof. AMU Pavel Černý řádně zapotil, než se mu varhany podařilo naladit tak, aby společný koncert s vynikajícím houslistou panem Ondřejem Lébrem mohl začít. 

Největší starost členů našeho občanského sdružení o to, zda se se sejde dostatečný počet návštěvníků byla zbytečná. Téměř 60 posluchačů svým potleskem odměnilo oba umělce za nevšední zážitek, který jim svými výkony připravili. Vždyť skladby, ve kterých společně hrají varhany a housle nejsou slyšet tak často. A závěrečné Ave Maria je pro nás zavazující a tak slibujeme, že připravíme další podobné koncerty.

V souvislosti s koncertem v kostele sv.Jana Nepomuckého jsme také připomněli, že v tomto týdnu byly dokončeny práce na opravě věžičky kostela a poděkovali panu Martinu Valentovi za spoluúčast při financování opravy.

Ještě upozorňujeme, že fotografie z koncertu jsou ve fotogalerii.

 

 

—————

Zpět