Dostali jsme tento e-mail a na všechny otázky odpovíme

11.08.2010 11:41

Předmět: dotaz

Text:
Jsem už delší dobu pravidelným návštěvníkem vašich stránek. Musím uznat, že občanské sdružení dělá pro zdejší občany dost. Je to příjemné zjištění, že se ještě najdou takoví lidi.

Slyšel jsem, že chce OS kandidovat do říjnových voleb. Co je na tom pravdy? Myslíte, že budete schopni udělat pro občany obce víc, nežli dosavadní starosta? Co by nám - obyčejným občanům vůbec tato případná změna přinesla? Za těch – myslím už 20 let starostování jednoho člověka se toho pro lidi moc neudělalo. Mluví se o vybudované kanalizaci – ta je ale pro pár domů ve Skalici kolem „starostova“a nejsou na ní připojeni ani ti, kteří by se připojit mohli. Splašky se pouští do půdy a potoka a my, kteří se napojit nemůžeme a poctivě vyvážíme to máme pěkně drahé. Vždyť ta kanalizace je pro pár domů ve Skalici - a co ostatní součásti obce? Co by s tím udělalo OS?

Další důležitý problém - škola! To byste také dokázali řešit? - tam je to také těžké. Taky se už po vsi povídá, že by byl zájem školu zavřít, když rodiče raději posílají děti jinam do lepší školy a obec musí na udržení školy doplácet přes 400 tisíc ročně.

Jo, musím ale říct, máme náměstí - konečně za těch 20 let. Podle mého selského rozumu není ale zrovna vyhovující provozu i kvalitě a jsem zvědavý, jak bude vypadat za 2 roky. Ty obecní budovy na náměstí byly "opraveny" (jejich venkovní nátěr) Potěmkinovou metodou a víc jak 2 roky takhle vypadat nebudou - vyhozené peníze! Zrovna tak byly vyhozené peníze na cestě - pardon - cestách Na Nouzově, cesta do Podhradí která je za dobu 2 let několikrát překopaná = špatně udělané podloží = vyhozené peníze. No bylo by toho ještě určitě na celou stránku za posledních 20 let a byla by to asi sakra vysoká částka zbytečně vyhozených peněz.

Je tu ještě plno dalších věcí které se mi nelíbí - a nejen mně. Kdysi jsme chodili na schůze zastupitelstva, protože jsme si mysleli že na naše názory a potřeby bude brán zřetel - byla to ale ztráta času a zbytečné rozčilování, které k ničemu nevedlo. Jenom se tam hádali a pro obyčejný lidi neudělali nic, pokud třeba neměli na problému svůj zájem. Myslíte si, že byste dokázali zvrátit tenhle stereotyp?

váš zvědavý fanda





 

—————

Zpět