Květnové zamyšlení nejen pro pamětníky

22.05.2009 16:06

    Když přišlo jaro, tak se uklízelo. Byla uhrabána každá loučka a na cestách byl pozametán nepořádek, který po té zimě zůstal. Každý se těšil na jarní sluníčko. Po té co byla posledního dubna spálena čarodějnice, symbol té dlouhé zimy, postavila se májka a pak bývala májová veselice I v minulém režimu byly organizovány brigády na úklid veřejných prostranství. Nebylo to proto, že by tehdejší mocipáni byli tak pořádkumilovní, ale proto, že chtěli mít co nejhezčí oslavy 1. máje. A  také hodně posluchačů pro své projevy.

    Dnes jsme svobodní, nikdo nás nenutí chodit na manifestace, ale ruku na srdce není vám také trochu smutno z toho, že Svátek práce nikdo u nás neslaví. Práce je přece to nejdůležitější pro náš spokojený život. Dnes, kdy na nás sáhla svou studenou rukou krize, mnozí by rádi dali rundu, jen kdyby tu práci měli. Snad nás všechny tahle krize donutí přehodnotit své vztahy k práci a také k tomu co se děje kolem nás.

    O lepší příští  budeme muset svou prací usilovat. Také veřejných peněz bude méně a bude moc potřeba, aby byly smysluplně vynakládány. Zatím jsme stále svědky špatného hospodaření v naší obci. Příčinou je jednak rozhádané zastupitelstvo a pak absence jakékoli smysluplné koncepce rozvoje obce.

Miloslav Podlešák

 

 

—————

Zpět