Letní kino ve Stříbrné Skalici znovu hraje

18.06.2010 13:46

Jsme rádi, že můžeme oznámit, že po několika letech znovu začalo fungovat letní kino.

Jeho provozovatelem je pan Petr Valenta (34) který se stal i promítačem. „Prohlásil jsem, že ve Stříbrné Skalici chybí letní kino. Místní mi řekli, ať nekecám a něco udělám. Tak jsem do toho šel,“ říká Petr Valenta. 

„Neznám nikoho, kdo by na tomto podniku vydělal,“ říká rozhodně Petr. Vědomě tak investuje do něčeho, co vlastními slovy popisuje jako „dobročinnou akci, při které se snad dá zažít pár příjemných večerů a utržit alespoň na náklady“. I s podporou města, díky pomoci kamarádů a hlavně díky vlastnímu nadšení nepřekročil rozpočet projektu třicet tisíc korun.

Petr je naštěstí fanda do staré techniky. Sehnal promítačky typu Meo 4 ze šedesátých let. „Nějakých osm devět let neběhaly, ale jsou spolehlivé. Dodnes se používají a divák nepozná, že jsou staré. Dokonce budeme promítat ve 3D,“ vysvětluje Petr.

Co řekl, to splnil. A tak v pátek 18. června se ve Stříbrné Skalici za počasí, které až tak nepřálo promítal film AVATAR . Pro vás tu máme odkaz na kterém se dozvíte co budou o letošním létě hrát. A přejeme vždy hezké počasí při promítání.

www.kinostribrnaskalice.cz/program.htm

—————

Zpět