Obnova pomníku padlým ve Stříbrné Skalici

03.02.2018 00:00

Vážení přátelé a příznivci.

Blíží se výročí 100 let od konce 1. světové války a vzniku Československa. K tomuto významnému výročí jsme se rozhodli připravit a realizovat  návrh na přestěhování pomníku padlým v této válce, z nedůstojného místa na hřbitově ve Stříbrné Skalici na místo kde jej 24. srpna 1924 místní hasiči slavnostně odhalili - tedy na náměstí ve Stříbrné Skalici, a doplnit dominantu pomníku (sochu sokola), která se nedochovala. 

Předložení žádosti o schválení našeho záměru obecním zastupitelstvem vyvolalo nesouhlas členů zastupitelstva umístění pomníku s tím, že je částečně zakrýván pomník padlým v 2. světové válce. Argumentovali jsme tím, že umístění tohoto pomníku by mělo být řeseno následně v roce 2020 ( v souvislostí s výročím 75. let od konce války) protože i tento pomník nutně potřebuje obnovu a aktualizaci.

Prohlédněte si prosím Architektonickou studii Ing. arch. Tomáše Kocourka a sdělte nám váš názor na umístění pomníku na jiném místě. Odborníci tvrdí, že tento pomník by měl být po doplnění sochy sokola dominantou celého náměstí. Co vy na to?

Skalice_Pomník_180126.pdf (4,2 MB)

 

   Napište nám prosím váš názor na naši adresu :   os.skalice@seznam.cz

 

—————

Zpět