Paže tuž – vlasti služ.

12.10.2010 22:55

 

    Toto heslo bohužel už dnes neplatí. V tělovýchově a sportu se za posledních 20 let hodně změnilo. Přibylo adrenalinových sportů a naopak některé sporty našich dědečků a babiček provozují již jen jednotlivci.

    Jsme obcí, která patří mezi tzv. obce s rekreačním potenciálem. Zatím si to až tak moc neuvědomujeme a kromě dlouhodobé podpory místnímu oddílu kopané a částečně tenisu, se rozvoji rekreačního sportu nevěnujeme.

    Bude potřeba ve spolupráci se sportovními organizacemi a školou zpracovat dlouhodobou koncepci rozvoje a podpory jednotlivých sportů a sportovišť. Při tom uplatnit hledisko kolik občanů či chatařů bude ten či onen sport provozovat.

    Stálo by za to, ve spolupráci s městem Sázava, přemýšlet o realizaci cyklostezky po „Staré cestě“ do Sázavy. Co takhle u nás zřídit nějakou atrakci, kterou v okolí nemají – třeba lanový park, nebo něco podobného, aby se k nám jezdilo za sportem.

    O potřebě rekonstruovat budovu sokolovny na sportovně kulturní centrum s každodenním provozem jsme již informovali. Musíme jednat rychle, dokud budou platit aktuální dotační programy ROB.

    S rozvojem sportu musíme začít u dětí. Důležité bude hledat, podporovat a odměňovat ty, kteří se práci s dětmi věnují.

    Také je třeba dbát o bezpečnost na sportovištích s volným přístupem, protože je stále více úrazů při sportu. I u nás spadla branka na dítě, které zranila!

—————

Zpět