Volební kampaň a co dál?

26.09.2010 09:56

 

 

Asi jste si všimli, že volební kampaň k říjnovým volbám do obecního zastupitelstva už začala. Nejaktivnější je pan starosta. Občané se nestačí divit. To, co mnoho let nešlo se najednou realizuje. Inu za obecní peníze se volební kampaň dělá snadno. Ale konec konců hlavně, že se něco pro občany udělá.

Jenže naši občané nejsou hloupí, mají paměť a chtějí, aby v naší obci došlo k zásadnějším změnám.

    Svědčí o tom i ta skutečnost, že do letošních voleb vstupuje celkem pět volebních uskupení. To je celkem 60 kandidátů, které na volebních peticích podpořilo nejméně 400 občanů.

    Už to samo o sobě svědčí o tom, že touha po změně je tak velká, že téměř s jistotou můžeme říci : „Vláda jednoho muže je u konce, ať žije demokracie“.

    Povolební situace nebude o úplatcích, ale o hledání těch nejlepších cest a opatření, které povedou ke zlepšení života občanů všech našich obcí, jejich životního prostředí v tom nejširším slova smyslu.

    Naše Občanské sdružení nezávislých kandidátů je připraveno se aktivně zapojit do potřebných změn ve fungování obecního úřadu, výborů a komisí. Uvážíme-li, že z těch 60 kandidátů jich bude do zastupitelstva zvoleno 13. Pak zde zůstává ještě dalších 47 aktivních kandidátu – občanů, které bychom měli zapojit do práce ve výborech a komisích. Určitě by měly vzniknout osadní výbory v Hradových Střímelicích, Kostelních Střímelicích a Hradci, které budou shromažďovat požadavky občanů a pomohou kvalitně připravit jednotlivé akce investičního i údržbového charakteru.

    Některé náměty vám na těchto stránkách představíme. A budeme rádi, když se prostřednictvím našeho e-mailu do diskuze o dalším směrování obce zapojíte.

os.skalice@seznam.cz

 

Miloslav Podlešák

—————

Zpět